Jinis Anyar Orok Reborn Silikon

Naha anjeun bogoh ka orok anu dilahirkeun atanapi anjeun milih anu sanés ngiringan ngempelkeun boneka ieu sareng anjeun ngan resep diajar langkung seueur ngeunaan éta, tulisan ieu bakal janten perkenalan dasar. Orok anu dilahirkeun mangrupikeun hiji kasenian anu ngan ukur naék popularitas ti saprak seniman reborn munggaran mimiti nyiptakeun bonéka ieu pikeun masarakat anu langkung ageung di awal taun 90an. Janten naon orok anu dilahirkeun deui? Éta bonéka orok silikon atanapi bonéka vinil anu didesain pikeun ngagambarkeun réalistis budak anyar sareng balita.

Sejarah pondok orok dilahirkeun deui
Perusahaan Spanyol Berusaa mangrupikeun anu pangpayunna ngamimitian ngadamel orok anu dilahirkeun deui dina taun 1980an. Aranjeunna ngadamel bonéka kalayan nada kulit anu saé sareng nambihan urat biru leutik janten langkung katingalina dina kahirupan. Tina mimiti anu handap ieu, orok anu dilahirkeun deui parantos maju kana kapang vinil sareng patung silikon anu beurat sareng raos orok anu énggal, sareng fitur sanésna sapertos mohair anu ditanamkeun rambut, bulu mata, panon gelas anu éndah, bahkan fitur sapertos napas mékanis sareng anu kadéngé keteg jajantung. Sababaraha perkiraan nempatkeun jumlah orok anu dilahirkeun deui dina dua puluh rébu di dunya, sareng boneka-boneka ieu ayeuna dihasilkeun ku seniman anu berbasis di dunya, sareng masing-masing seniman reborn ngagaduhan prosés nyalira.

Seueur boneka orok anu dilahirkeun deui nyaéta buatan tangan, sanaos anjeun tiasa mésér kit DIY sareng cetakan premade anu tiasa anjeun bina nyalira, sareng-tangtosna-anjeun tiasa mésér boneka reborn anu 100% réngsé sareng siap diadopsi.

Aya orok anu dilahirkeun deui di Amérika Amérika sareng dilahirkeun deui Kaukasus, orok reborn sareng boneka Asia sadaya étnis sareng ras. Masing-masing bonéka ieu nyarupaan réncang hirupna anu seueur malah aya carita (legénda meureun) tina paserbis prihatin anu asup kana mobil anu dikonci pikeun nyalametkeun bonéka silikon anu réalistis ieu, urang Samarit anu alus anu bingung teras kaget sareng panginten rada kaget nalika mendakan orok éta henteu hirup, tapi ngan ukur hirup.

Orok anu dilahirkeun ogé tiasa dibentuk pikeun nyarupaan orok anu saleresna, sareng sababaraha milih ngirim poto budak anu leungit atanapi orok terkenal janten pedoman pikeun seniman anu dilahirkeun deui. Orok anu dilahirkeun deui tiasa janten sumber kabagjaan pikeun pasangan anu teu ngagaduhan budak atanapi awéwé anu teu tiasa hamil. Kolektor serius ogé daék mayar harga anu saé pikeun bonéka reborn unik. Bonéka Pangeran George dilahirkeun deui dijual langkung ti genep belas ratus pon.

Aya ogé sababaraha pasar reborn ceruk, kaasup boneka reborn gaib sareng boneka reborn sato, sanaos IRDA - International Reborn Doll Artists - badan anu ngawaskeun industri pembuatan boneka reborn sareng standar - tetep ningali kana sagala paménta atanapi ciptaan anu énggal. Nyiptakeun orok dilahirkeun mangrupikeun prosés damel sareng modél paling dasar tina bonéka reborn ngalibatkeun dimimitian ku cet boneka vinil, teras nambihan sababaraha lapisan cet sareng nyetak fitur-fitur sanés.

Naha anjeun mayar seniman anu dilahirkeun deui pikeun nyiptakeun bonéka anjeun, atanapi ngagaleuh iket anu énggal dijual di toko khusus anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun bonéka anjeun nyalira, prosés "ngalahirkeun" dilahirkeun deui dikenal salaku reborning. A panyipta tanggung jawab pikeun némbongan bonéka éta, sareng vinil mangrupikeun bahan paling populér anu dianggo dina nyiptakeun bonéka reborn.

Nanging, nembé, bonéka silikon dilahirkeun deui janten populér pisan. Éta tiasa kusabab aranjeunna lemes sareng cuddlier. Boneka anu dilahirkeun deui meniru lelembutan budak anu sajati. Panangan, leungeun, ramo, sareng suku aranjeunna sadayana dibengkokkeun sapertos anggota badan anu asli. Disagigireun ti éta, reborn ogé dilengkepan ku cet anu dilarapkeun tangan, panon ku bulu mata panjang, sareng sirah anu pinuh ku buuk anu anca.

Salah sahiji aspék bonéka anu dilahirkeun deui anu tiasa merhatoskeun kolektor bonéka nyaéta résiko cét boneka tiasa pareum upami henteu cet anu hadé atanapi vinil. Éta sababna penting pikeun anjeun mesen bonéka anjeun ti tempat anu dipercaya. Produk anu dipaké pikeun nyiptakeun bonéka silikon khusus sareng henteu tiasa dipésér ti toko pakakas mana waé. Soca kaca Jerman dianggo dina kaseueuran bonéka silikon, sareng bonéka ogé dieusi pélét anu beuratna sapertos bayi.

Sareng sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, anjeun ogé tiasa ngaropea bonéka orok anu dilahirkeun deui. Sababaraha kolektor sareng pembeli nambihan aspek-aspek anu ngajantenkeun bonéka na langkung katingali siga kahirupan, contona magnet tiasa napel dina sungut orok anu dilahirkeun deui supados tiasa nahan pacifier. Atanapi alat éléktronik tiasa dipasang pikeun ngendalikeun naékna na murag dada, pikeun niru orok asli sareng napasna.


Waktos Post: Jan-21-2021